Historien om moderne rørleggerarbeid

Rørleggerteknologi har utviklet seg svært lite siden menn dukket opp fra hulene sine og begynte å gå oppreist. Det er ikke fordi de største ingeniørene og kunstnerne har motstått trangen til å rote med disse essensielle bioingeniørsakene, men fordi det er umulig å forbedre naturens rett og slett perfekte design.

Tyngdekraftens og hydrodynamikkens uforanderlige lover har styrt rørleggerteknologi fra begynnelsen, og naturens egne biokjemiske prosesser har kontrollert avfallshåndteringen så lenge menneskeheten har befolket jorden. Billedmessige og skriftlige referanser til korrekt fjerning av fordøyelsesbiprodukter går tilbake i minst seks tusen år, og vi finner skriftmessig autoritet for grunnleggende rørleggerarbeid i Moseboken, hvor profeten instruerer: “Du skal vende tilbake og dekke det som kometer fra deg.” Selv ditt kraftige, luftassisterte, lavflytende, maksimal effektivitet toalett med det koniske og superglaserte avløpsrøret driver fortsatt organisk materiale inn i kloakksystemet i henhold til det enkle faktum at vannet renner nedoverbakke, og mer vann med litt skyv bak den vil løpe raskere nedoverbakke. Fordi ingeniører ærer «prinsippet om eleganse», som tilsier «enkleste er best», føler ingen seg spesielt tvunget til å forbedre naturen. De samme grunnleggende reglene gjelder for vannforsyningssystemer, som for det meste fortsatt fungerer mye som de gamle romerske akveduktene som leverte vann til det meste av Europa på den tiden. Tross alt, som profeten også skrev: “Hvis den ikke er ødelagt, ikke fiks den.” Moderne fremskritt innen Rørlegger Fredrikstad arbeid har forbedret design og effektivitet, med fokus spesielt på vannsparing og resirkulering av gråvann, men de har endret det vesentlige ikke en liten bit.

Rørleggerarbeid har alltid vært «en familiebedrift».

Rørleggerarbeid forble utendørs og for det meste vannfritt til slutten av det nittende århundre, da stadig mer urbane samfunn krevde avfallsfjerningssystemer som ville frakte avløp bort fra folk i boliger med høy tetthet. Britiske viktorianere var de første som innførte standarder for rørleggerarbeid og sanitæranlegg, og flertallet av internasjonale rørleggerarbeidskoder er fortsatt avledet fra den gamle engelske modellen. Litt ironisk nok har rørleggerarbeid alltid vært det mest respekterte av byggefaget, fordi det krever mer enn vanlig dyktighet i matematikk og ingeniørfag samt krever manuell fingerferdighet og sunn fornuft; men spesielt sofistikerte rørleggerkunnskaper har ofte gått i familier.

Selvfølgelig begjærer du Wedgwood porselensservise; de florentinske mønstrene er spesielt attraktive. Men den fornemme Wedgwood-familien som ga britiske poeter og kunstnere fra det attende århundre bygde grunnlaget for sin virksomhet innen rørleggerarbeid. De brukte først design- og keramikkferdighetene sine til å forbedre formen og funksjonen til toalettskåler. Samme med Doultons, hvis verk en gang prydet de fineste nederlandske hjem, og hvis “kongelige” mesterverk nå kan pryde feriebordet ditt. I USA oppnådde Kohler-familien – John Michael Kohler og sønnene hans – et av de største fremskritt i rørleggerhistorien: De hadde drevet et meget vellykket støperi, laget gårdsredskaper av alle slag og produsert spesielt populære kar og kummer. Etter forslag fra en lojal kunde, la Kohlers en porselensglasur på et av de fineste karene sine, og fødte serien av badeprodukter som fortsatt setter standarden over hele verden.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.